Magyar Hagyományőr Világszövetség

Magyar Hagyományőr Világszövetség honlapja mhvsz.gportal.hu

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AZ*MHVSZ-RŐL
 
RENDEZVÉNYEK
 
GALÉRIA
 
HÍREK*PROGRAMOK
 

 
HUSZÁRKONYHA
 
PIACTÉR
 
MAGYAR TV
 
LINKAJÁNLÓ
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
G-MAIL BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
TÁRSALGÓ
SZÓLJ HOZZÁ! LEGYEN VÉLEMÉNYED! VAGY CSAK ÚGY ÍRD LE A GONDOLATAIDAT!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2012-04-16
 

Huszárkonyha

 *   *   *   *   * 

huszarkonyha-240HUSZÁRKONYHA: Fülöp Tibor Zoltán új Könyve.
A 82. Ünnepi Könyvhétre jelent meg Fülöp Tibor Zoltán új Könyve-remélhetőleg egy sorozat első köteteként - amely mintegy 70 „huszárkonyhás” receptet, és megközelítőleg ugyanannyi hagyományőrzőt, hagyományőrző és katonai hagyományőrző szervezetet valamint rendezvényt mutat be olvasóinak, a teljesség igénye nélkül.

A könyv egyik célja a hagyományőrzésből kinövő új sütő-főző műfaj, a Huszárkonyha és létrejövő alkotásainak népszerűsítése. Másik legalább annyira fontos cél a ma élő és tevékenykedő hagyományőrzők és katonai hagyományőrzők minél szélesebb körben való megismertetése, s egyben egyfajta kordokumentum létrehozása, a jövő és az utódok számára. Mert nem lenne jó, ha az a sok-sok értékes ember, aki ma a magyar hagyományőrzés mezején vívja tiszteletre méltó harcát, munkássága végeztével a feledés ingoványába merülne! Jobb az, ha e könyv által is képet kaphatnak és emlékezhetnek majd rájuk a gyerekek, az unokák, a dédunokák, az ükunokák, és nem utolsó sorban a nemzet.
Jobb az, ha ilyen formán is üzenhetünk az utókornak. Az viszont már legyen leszármazottaink dolga, hogy hogyan merítenek belőle hitet és erőt!

Somogyi Győző
 

  A könyv ismertetői:
- Keményfedeles, védőborítós vágott A/4-es méret, 324oldal, megközelítőleg 500 
fényképpel illusztrált, tartalmilag a hagyományőrzésen túlmutató,  
történelmi időkbe gyakorta visszatekintő, néha komoly, máskor izgalmas,  
kalandos történetekkel tarkított jó hangulatú olvasmány, 
amely ajándéknak sem utolsó a kivételes napok, ünnepek alkalmával.
- Bolti ár: 4 800 Ft.
- Szerzőtől vásárolva: 3 900 Ft + postaköltség
Fülöp Tibor Zoltán tel.: 70 600 3561;  Villanylevélcím: fuloptiborz@gmail.com

 *   *   *   *   *
 

huszarkonyha-vizual-240

A Magyar Hagyományőr Világszövetség
2004. októberében HUSZÁRKONYHA elnevezéssel
főző-sütő verseny-sorozatot indított útjára.
A verseny eredeti célja a hazai gasztronómia népszerűsítése volt, tájjellegű ételek felkutatásával és új ételek megalkotásával. Az egyes főző és sütőversenyek hagyományőrző rendezvényekhez kötődtek, és kötődnek azóta is - ezeket mutatja be a TV Paprikán futó új sorozat. És, hogy milyen a huszár és a huszárkonyha? Fülöp Tibor Zoltán, a műsor házigazdája, és a MHVSZ ügyvezetője szerint olyan, aki - többek között
"kedveli az életet, a jó bort és az éneket. Imádja az ellent ütni-győzni, de szeret jókat sütni-főzni. Ízleteset, leveseset - jól sütöttet, fűszereset. Szalonnásat, paprikásat - magyarosat - pálinkásan. Pálinkásan vagy borosan, mindegy az, csak okosan. Mert a huszár, ha főz, az nagy tudomány, messze földön híres néphagyomány. A huszár tehát, mint látjuk, forgat fakanalat - nem csak kardot - mert ő a konyhában is megvívja a harcot. Úgy a konyhában, mint a szabadtüzek torkában, s úgy a rostélynál, mint a nyársnál s a kondérnál. A bográcsnál és a kemencénél vagy a szemrevaló menyecskéknél. Hát ilyen is a huszár - na nem mindig - csak ha muszáj!"

 *   *   *   *   * 

A Huszárkonyha főzőverseny az „új magyar ételek, új magyar elnevezéssel szellemben”, hagyományőrző vagy egyenruhás megjelenésben, hagyományőrző külsőségek között, saját főző felszereléssel és saját alapanyag felhasználásával zajlik, egytálételek kiírásban. Leveses és nem leveses egytálételek. A Huszárkonyha főzőversenyen résztvevő 2-5 fős csapatoknak legalább 15 főre szükséges főzni vagy sütni. Minden résztvevő oklevelet kap és a legeredetibb receptek bekerülnek a Demokrata Huszárkonyha rovatába.


 *   *   *   *   * 

Huszárkonyha
A Magyar Hagyományőrző Szövetség történelmi ihletű ételek készítésének bemutatóját hirdeti meg a Honfoglalástól-napjainkig. A verseny célja, a magyar gasztronómia tovább népszerűsítése és gazdagítása, a tájjellegű ételek felkutatása, új ételek megalkotása s ez által az alkotókedv, a hagyományokból táplálkozó kultúraépítés ösztönzése, valamint a hagyományőrző rendezvények színesítése és vonzóbbá tétele. A versenysorozat bográcsos, sütő (kemencés, rostos, nyársas, serpenyős) leveses egytálétel, disznótor, történelmi ételek, tésztafélék, savanyúság és édesség kategóriákban rendeztetik meg.A sor nincs lezárva. Új ötleteket is várnak a szervezők.

 

*   *   *   *   *

 

 Üdvözöllek Látogató! 

 

Napi idézet... 

Ma Rudolf névnapja van.  

 

Magdorka Design

FÉNYKÉP * FOTÓ 

  FOTÓGRAFIKA

GRAFIKA

Rendezvényfotó

Portré    

Tárgyfotó 

 Természetfotó 

06 70 340-3321

magdorkadesign@gmail.com

Facebook: Magdorka Design

* * *

Logó, fejléc grafika:

www.gafitpublic.hu

Köszönet Nagy Bélának és a Grafit Public Design Stúdiónak a sok szép fotóért és grafikáért!

 

 

MHVSZ A Facebook-on:

* Magyar Hagyományőr Világszövetség csoport:

www.facebook.com/groups/154314171277035

Szerkesztő: Kassovitz László

* Katonai és Népi Hagyományőrző csoport:

www.facebook.com/groups/hagyomanyorzo

Szerkesztő: Szabján Viki

 

 

Weather by Freemeteo.com

*   *  *  *   *

Holdjegy számítás

A Hold lelkierőnket, tudatalattinkat, kedély és fantázia világunkat, valamint a bennünk rejtőzködő nőt mutatja. A Nap a férfi minőséget jelöli, a Hold pedig a női minőséget. Tehát a Holdjegy ugyanolyan fontossággal bír, mint a Napjegy, különösen a nőknél.
 
Kattints ide és máris megtudhatod, hogy milyen Holdjegyben születtél?
Mit álmodtál az éjjel? 
Kattints ide a jelentéséhez!

 

 
NÉPI KALENDÁRIUM
 

A MAGYAR HAGYOMÁNYŐR VILÁGSZÖVETSÉG HONLAPJA * mhvsz.gportal.hu

FOTO, GRAFIKA: Magdorka Design https://www.facebook.com/Magdorkadesign

*   *  *  *   *

EZOTERIKUS TANFOLYAMOK

CIGÁNYKÁRTYA kezdő kurzus * www.ciganykartya.eu
* * *
TAROT kezdő és haladó tanok + könyv * www.tarotakademia.hu
* * *
LENORMAND kártyavető tanfolyam + TANKÖNYV * www.lenormand.hu
* * *
SZÁMMISZTIKA TANFOLYAM * TENYÉRELEMZŐ TANFOLYAM
* * *
CASANOVA EZOTERIKUS AKADEMIA, a szerelem mágikus iskolája
PÁRKAPCSOLATI ÉS SZEXUÁL PARAPSZICHOLÓGUS KÉPZŐ * casanova.gportal.hu
Villámkurzus és mesterképzés
* * *
ANGYALI BEAVATÁSOK * www.evailona.hu * * * BACH VIRÁGTERÁPIA * www.tarotakademia.hu

TÜNDÉRKÉPZŐ EZOTERIKUS SZABADEGYETEM

 Bővebb információ *   http://www.facebook.hu/tunderkepzo

 


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu