Magyar Hagyományőr Világszövetség

Magyar Hagyományőr Világszövetség honlapja mhvsz.gportal.hu

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
AZ*MHVSZ-RŐL
 
RENDEZVÉNYEK
 
GALÉRIA
 
HÍREK*PROGRAMOK
 

 
HUSZÁRKONYHA
 
PIACTÉR
 
MAGYAR TV
 
LINKAJÁNLÓ
 
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
G-MAIL BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
TÁRSALGÓ
SZÓLJ HOZZÁ! LEGYEN VÉLEMÉNYED! VAGY CSAK ÚGY ÍRD LE A GONDOLATAIDAT!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2012-04-16
 

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

 *   *   *   *   *

 

Immár hagyomány, hogy minden év júliusának második hétvégéjén megrendezik Visegrádon az ország legnagyobb szabású hagyományőrző középkori játékát, amely Károly Róbert és Nagy Lajos idejét, illetve Visegrád fénykorát – az 1335-ös évben Visegrádon megrendezett királytalálkozót – idézi fel. Fő helyszínei a Királyi Palota, a Palota környéki utcák, terek, parkok, a Salamon torony és a Fellegvár.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok középkori Visegrád, a gazdag királyi város fénykorának hangulatát, Károly Róbert és Nagy Lajos királyok uralkodásának idejét eleveníti fel Lovagi tornákkal, mesterség-bemutatókkal, előadásokkal és középkori vásári forgataggal. A történelmi hűség következetes és szigorú betartásával a Palotajátékok nemcsak méreteiben, hanem egyediségével is Magyarország egyik legjelentősebb ilyen jellegű rendezvényének számít. A programsorozaton több mint ezer, korhű ruhába öltözött kosztümös szereplő vesz részt. Királyi menet. A fesztivál minden napján délelőtt királyi menet indul a katolikus templomtól a királyi palotáig. A színpompás menetben látható a cseh király és fia a morva őrgróf bajvívó vitézeikkel, a lengyel király lovagjai élén, a magyarok királya főrangú emberei kíséretében, címeres fegyverzetben. A királyok útján több száz vitéz, apród és vásári komédiás követi őket a nagyszámú vendégsereg, utcai árus, középkori  műhely és vendéglátók tömegén keresztül. 

 
Ezzel kezdetét veszi a feledhetetlen nap, a látványosságok  események áradata.Az Úr 2010. esztendejében, július havának második hetében 9-10-11. napján fényes ünnepség veszi kezdetét a visegrádi királyi palotában.A magyarok királya, Károly vendégül látja a csehek királyát és ennek fiát, a morva őrgrófot, a lengyelek királyát, bajvívó vitézeiket és díszes kíséretüket. Érkezik még számtalan nemes Magyarországból és más országokból, hogy tanúi lehessenek a királyok találkozójának és a lovagi tornának. Mint azt a heroldok már jó előre kihirdették, a tornán a legnemesebb, legvitézebb bajvívók vesznek részt. Az ünnepségre a magyarok vitéz és bölcs királya, Károly és gyönyörű városa Visegrád, szeretettel vár minden érdeklődőt a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokra!Lovagi tornák. A palota udvarán kialakított pályán naponta többször másfél órás lovagi tornát nézhet végig a közönség. A hadijátékokat lovas és gyalogos íjászok nyitják meg, akik nyilak záporát zúdítják az ellenségre. A torna során idegen lovagok, csehek, lengyelek, bajorok, olaszok küzdenek meg egymással, valamint a magyar Szent György lovagrend tagjaival. A tornákon lovas és gyalogos fegyverforgatók harca; kard, lándzsa, csatacsillag bevetése láthatóak a folyamatos párbaj és csata jelenetekben, valamint íjászok, királyi solymászok, gyönyörű udvarhölgyek, számszeríjászok, itáliai zászlósok versengése és lovasbemutatók tekinthetőek meg.Külön műsorszám a Lovagi hétpróba és a Toldi verseny. Középkori vásár és forgatag.

A palotajátékokhoz kapcsolódó, a középkori vásárok hangulatát idéző kísérőrendezvények ingyenesek. A királyi palota előtt található Fő utcában a régvolt mesterségek művelői mutatják be és árulják termékeiket. Játszóház és kézműves foglalkozások is várják a gyerekeket, míg a parkszínpadon bábelőadások, vásári komédiások, mutatványosok, táncbemutatók, régi zenei koncertek szórakoztatják a látogatókat. A XIV-XV. századi korhű katonai táborban a lovaglást, az íjászatot és a lándzsavetést próbálhatják ki az érdeklődők.  

 *   *   *   *   *
Programjainkból


A lovagi tornák meghatározó szereplője a főherold Papp János színművész 24 év óta csodálatos hangjával és óriási munkabírásával teszi emlékezetessé a lovagi tornákat. Nagy örömünkre szolgál, hogy évek óta fia segíti őt ebben a küldetésben, hiszen Papp Dániel színművész méltó folytatója édesapja munkájának.Kassai Lajos világhírű lovasíjász, aki Sárkánytánc című produkciójával elkápráztatja és magával ragadj a nézőket.Szabó László királyi solymász immár több mint egy évtizede él Visegrádon, és segítségével bepillanthatunk a solymászat izgalmas világába, ahol ragadozó madár és gondozó ember páratlan harmóniában él egymással.Bíró Gábor és a Csallóközi lovasíjászok Visegrádon indultak el az országos és nemzetközi hírnév felé. Bemutatójuk során a legnemesebb harci képességeket láthatjuk. Egyszerre szilajok és fegyelmezettek, erősek és könnyedek, mesterien forgatják a fegyvereiket.Kisújszállási számszeríjászok Pádár Gyula vezetésével.

A szemünk láttára formálódott évről- évre a csapat. Míves fegyvereiket maguk készítik, tökéletesen ismerik a középkor harcművészetét, és azt látványosan mutatják be.Lanciano küldöttsége: A királyi palota fénykorát idézi fel, amikor színpompás küldöttségek váltották egymást a magyar király színe előtt. Zászlóforgató tudásuk lenyűgözi a közönséget, produkciójuk évről- évre egyre kiválóbb.A cseh király, János és a Memento mori együttes. Gyönyörű páncélban a legnagyobb hőségben is emberfeletti erővel vívnak egymással a cseh bajnokok. A párviadalokból a királyuk is kiveszi a, részét.A lengyel királyt és színpompás lovagi küldöttség Tarnowból és Debnoból.Végül a házigazdák, akik köszönetet mondanak annak a több mint 1000 lovagnak, akik hét országból érkezve megtisztelnek bennünket jelenlétükkel. A három napos ünnepség arra készteti a házigazdákat, hogy még több munkával, még látványosabb bemutatókkal köszönjük meg az ide látogatók kedvességét.A visegrádi Szent György Lovagrend tagjaiA visegrádi apródképző tagjaiA visegrádi Szent György Lovagrend dobosaiLovag Madarász Arnold, a diósdi lovagok és apródokA Szent György Lovagrend lovasaiA királyi palotában középkori babakiállítás és vásár lesz.

A Salamon-toronynál a várudvar színpadán régi zenei koncertek, trubadúr verseny, szerelmi hétpróba, vásári komédiák, lovagi tornák, táncbemutatók szórakoztatják a közönséget.A Fellegvárban középkori ostromszer bemutató, Szent Korona kiállítás és a királytalálkozót bemutató panomtikum fogadja a látogatót.Három parkszínpad, négy középkori gyermekjátszó udvar, számtalan családi programÁllandó programok(12.00 - 23.00) Királyi borudvarKözépkori kikötőMinden nap együtt lakomázhat a királyokkal, választhat a hamisítatlan középkori étkek, tüzes magyar borok, hűs cseh sör és lengyel mézpálinka kínálataiból.Ingyenes programokA királyok útján a fejedelmek pompás menetét több száz vitéz, apród, a legkülönfélébb mesterek, vásári komédiások, utcai árusok és a nagyszámú vendégsereg követi.

Ezzel kezdetét veszi a feledhetetlen nap, a látványosságok, események áradata. A középkori vásár vidám forgatagában gólyalábasok, csepűrágók, zenészek, folyamatos bemutatóival szórakoztatják a vásárosok között sétáló vendégeket. Az árusok mögötti téren fegyverforgatók fortélyait, mesterségek féltve őrzött titkait lehet ellesni-kipróbálni, előadásokat megcsodálni, játszótereket felkeresni.Középkori vásár, régi mesterségek bemutatója a királyi palota előtt a Fő utcán.Középkori gyerekjátszóház és kézműves foglalkozások a palota előtti parkban.A palota főbejáratával szemben XIV-XV. századi katonai tábor, ahol a sátrakban megtekinthető a kor fegyverzete, viselete. A táborban ki lehet próbálni a lovaglást, íjászatot, lándzsavetést, csatacsillag dobást.A parkszínpadon vásári komédiák, történelmi táncbemutatók, régi zenei koncertek, bábelőadások és lovagi tornák várják egész nap az érdeklődőket.

 *   *   *   *   *

 

 

 Üdvözöllek Látogató! 

 

Napi idézet... 

Ma Rudolf névnapja van.  

 

Magdorka Design

FÉNYKÉP * FOTÓ 

  FOTÓGRAFIKA

GRAFIKA

Rendezvényfotó

Portré    

Tárgyfotó 

 Természetfotó 

06 70 340-3321

magdorkadesign@gmail.com

Facebook: Magdorka Design

* * *

Logó, fejléc grafika:

www.gafitpublic.hu

Köszönet Nagy Bélának és a Grafit Public Design Stúdiónak a sok szép fotóért és grafikáért!

 

 

MHVSZ A Facebook-on:

* Magyar Hagyományőr Világszövetség csoport:

www.facebook.com/groups/154314171277035

Szerkesztő: Kassovitz László

* Katonai és Népi Hagyományőrző csoport:

www.facebook.com/groups/hagyomanyorzo

Szerkesztő: Szabján Viki

 

 

Weather by Freemeteo.com

*   *  *  *   *

Holdjegy számítás

A Hold lelkierőnket, tudatalattinkat, kedély és fantázia világunkat, valamint a bennünk rejtőzködő nőt mutatja. A Nap a férfi minőséget jelöli, a Hold pedig a női minőséget. Tehát a Holdjegy ugyanolyan fontossággal bír, mint a Napjegy, különösen a nőknél.
 
Kattints ide és máris megtudhatod, hogy milyen Holdjegyben születtél?
Mit álmodtál az éjjel? 
Kattints ide a jelentéséhez!

 

 
NÉPI KALENDÁRIUM
 

A MAGYAR HAGYOMÁNYŐR VILÁGSZÖVETSÉG HONLAPJA * mhvsz.gportal.hu

FOTO, GRAFIKA: Magdorka Design https://www.facebook.com/Magdorkadesign

*   *  *  *   *

EZOTERIKUS TANFOLYAMOK

CIGÁNYKÁRTYA kezdő kurzus * www.ciganykartya.eu
* * *
TAROT kezdő és haladó tanok + könyv * www.tarotakademia.hu
* * *
LENORMAND kártyavető tanfolyam + TANKÖNYV * www.lenormand.hu
* * *
SZÁMMISZTIKA TANFOLYAM * TENYÉRELEMZŐ TANFOLYAM
* * *
CASANOVA EZOTERIKUS AKADEMIA, a szerelem mágikus iskolája
PÁRKAPCSOLATI ÉS SZEXUÁL PARAPSZICHOLÓGUS KÉPZŐ * casanova.gportal.hu
Villámkurzus és mesterképzés
* * *
ANGYALI BEAVATÁSOK * www.evailona.hu * * * BACH VIRÁGTERÁPIA * www.tarotakademia.hu

TÜNDÉRKÉPZŐ EZOTERIKUS SZABADEGYETEM

 Bővebb információ *   http://www.facebook.hu/tunderkepzo

 


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!